Deventer – Na een mooie periode van ruim 2,5 jaar is het voor mij tijd om terug te treden als voorzitter van SVD. Op 17 januari 2021 zal ik de voorzittershamer over gaan dragen aan Niels van Bockel. Niels is naast oprichter van Veteranen Deventer momenteel de secretaris van onze stichting. Het stemt mij zeer blij dat Niels zich beschikbaar heeft gesteld om leiding te gaan geven aan het ‘kindje’ dat wij samen opgevoed hebben. De vacante positie van secretaris, die Niels achter laat, wordt ingevuld door Marco Bolt. Marco was al vrijwilliger bij de stichting en zal het bestuur weer compleet maken.

Het was voor mij een grote eer om de rol van de eerste voorzitter van Stichting Veteranen Deventer op mij te mogen nemen. Toen ik voor het eerst met Niels, Saskia, en Wouter om tafel ging zitten, was er nog helemaal niets behalve een zeer actieve Facebookpagina. Alle randvoorwaarden voor een volwaardige stichting moesten nog ingevuld worden. Met deze bestuursleden van het eerste uur, later aangevuld met Sabine en Robert, hebben we een geweldig team. Hoogtepunten en uitdagingen zijn er genoeg om op te noemen.

Wat mij altijd bij zal blijven is de ongekende kameraadschap tijdens de vele Veteranencafés en de bestuursvergaderingen. Trots ben ik op de mooie lezingen en gezellige avonden die wij hebben mogen verzorgen. Wat voor mij er uitspringt is uiteraard de oprichtingsavond van de stichting met hele mooie gasten en een zeer geslaagd programma. Op een andere avond, waarin wij een oud KNIL militair zijn lang verwachte medaille hebben mogen laten opspelden. De vrijwilligersprijzen van beste nieuwkomer in de gemeente Deventer en de 2e plaats bij de Overijsselse vrijwilligersprijs die we mochten ontvangen. Uiteraard wil ik hier ook de corona-tijd benoemen. Hoewel we er nog middenin zitten, een vervelende omstandigheid waar we allemaal door geraakt worden. We hebben afscheid moeten nemen van onze gastheer café de Heeren en ik ben erg gelukkig dat de stichting alsnog de veteranen cafés mag organiseren bij Happerij Tapperij de Expeditie. De eerste avond dat door het faillissement van de Heeren ons café niet door kon gaan, zijn we gaan wandelen. Dat het Veteranencafé een uitlaatklep kan zijn, blijkt wel uit het feit dat een veteraan zich aanmeldde om mee te gaan wandelen omdat hij in een moeilijke periode zat.

Voor nu rest mij iedereen veel dank te zeggen voor de fijne tijd die ik als voorzitter heb gehad. Dank aan de bestuursleden voor het gestelde vertrouwen en dank aan alle gasten van de cafés voor de gezellige avonden. Via deze weg  feliciteer ik Niels en Marco met hun aanstellingen en wens ik ze veel succes. Het is voor mij zeker geen vaarwel maar graag tot ziens bij de volgende evenementen of Veteranencafés van Stichting Veteranen Deventer.

 

Ron Vloedgraven,

Scheidend voorzitter Stichting Veteranen Deventer

 

 

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *