Deventer – Ook de gemeente Deventer gaat een Witte Anjer perkje realiseren als erkenning en waardering voor de Deventer veteranen.
Op 25 juni 2021 zal de burgemeester Ron König en wat aanwezige veteranen samen het Witte Anjer perkje openen.

In 2019 is het Nationaal Comité Veteranendag begonnen met de oproep aan Nederlandse gemeenten om hun veteranen te eren en waarderen met een speciaal Witte Anjer perkje dat bloeit in de dagen en weken voorafgaand aan de Nederlandse Veteranendag, wat jaarlijks op de laatste zaterdag van de maand juni plaatsvindt. De Witte Anjer staat symbool voor de waardering voor veteranen. Veel gemeenten gaven gehoor aan deze oproep. En nu dus ook de gemeente Deventer.

Er worden 30 veteranen uitgenodigd door Stichting Veteranen Deventer hierbij fysiek aanwezig te zijn. In verband met de nog geldende Corona maatregelen is het niet toegestaan om hier massaal aanwezig te zijn tijdens de opening. Maar de Deventer veteranen zullen ook uitgenodigd worden door de gemeente om op een eigen in te vullen tijdstip een kijkje te komen nemen bij het Witte Anjer perkje. Deze zal te vinden zijn naast de Bergkerk in het Bergkwartier.

Er is bewust gekozen voor deze bijzondere plek in Deventer. Buiten dat het natuurlijk het prachtige locatie is, heeft de gemeente bewust gekozen voor het Bergkwartier. ”Het Bergkwartier is natuurlijk een echte toeristische trekpleister en dus zullen hier veel toeristen langs lopen. Hier zal dus ook de erkenning en waardering van de gemeente bij de toeristen opvallen. Een bijzonder mooi gebaar,” aldus Niels van Bockel voorzitter Stichting Veteranen Deventer.

Er zullen foto’s gemaakt worden en later op de website geplaatst worden.

Voorbeeld Witte Anjer perkje
Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *