Deventer – Op zondag 15 augustus herdenkt Nederland het einde van de Tweede Wereldoorlog. Zo ook in Deventer.
Vanaf 19:00 uur wordt er bij het Indië monument ”De wachtende moeder” op het Grote Kerkhof kransstukken gelegd en herdacht.
Zo werd onlangs ook gevraagd of Stichting Veteranen Deventer ook een krans wilde leggen bij het monument.

Twee jaar geleden was SVD er voor het eerst aanwezig en legde toen ook een bloemstuk namens de stichting om het einde van de Tweede Wereldoorlog te gedenken. SVD had er toen bewust voor gekozen om zichzelf te laten zien, maar zeker om de huidige Deventer veteranen te vertegenwoordigen op deze herdenking.
Door de Corona pandemie is de herdenking van vorig jaar komen te vervallen, exact 75 jaar naar dato.
Dit jaar kunnen er weer herdenkingen plaatsvinden op een verantwoorde manier en wil de stichting daar graag weer gehoor aan geven om aanwezig te zijn.

Namens SVD zullen Niels van Bockel (voorzitter) en Robert Lassche (penningmeester) een krans leggen bij het monument ”De wachtende moeder” op het Grote Kerkhof.

De SVD nodigt iedereen uit om hierbij aanwezig te zijn. De herdenking zal vanaf 19:00 aanvangen en wat later starten. We vragen ook de veteranen een baret mee te nemen en op te zetten tijdens de herdenking, om zo de Deventer veteranen en de aanwezigheid van ”jonge veteranen” te vertegenwoordigen.

Alvorens de herdenking is er diezelfde middag eerst nog een Veteranencafé in Happerij Tapperij de Expeditie. Deze zal plaatsvinden tussen 14:00 – 17:00 uur (Smedenstraat 9). U kunt hierna een hapje eten in het restaurant of op het terras. Maar reserveer dan even van te voren via: de website van Happerij Tapperij de Expeditie

Wij hopen u te kunnen begroeten tijdens het Veteranencafé, de herdenking of beide die dag. Want herdenken doen we samen.
Bekijk het evenement op: Veteranencafé + herdenking einde WOII

Foto: De Stentor
Kransen van de herdenking twee jaar geleden

 

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *