Persbericht

Lezing Henk van Baalen De Stichting Veteranen Deventer (SVD) organiseert, tijdens het Veteranencafé Happerij Tapperij De Expeditie te Deventer op dinsdag 20 december 2022, een lezing die gegeven wordt door Henk van Baalen. Henk is stadsgids in de Deventer binnenstad en ook schreef hij een aantal boeken zoals onder andere: ‘De Boreel, van kazerne tot inspiratiebron’ en ‘Joods leven, Deventer & Omstreken’.

Deventer, maandag 12 december 2022

Henk van Baalen Ruim veertig publicaties verschenen van zijn hand, zoals diverse verhalenbundels en fotoboeken over Oud Deventer, publicaties over de geschiedenis van de Joodse gemeente, over de Deventer schilders, over de geschiedenis van de Rabobank en over de bijzondere plekjes in Deventer. Hij schreef ook, met andere auteurs, een aantal cultuurhistorische werken.

Lezing Deventer in de Tweede Wereldoorlog De SVD heeft Henk van Baalen gevraagd om, tijdens het Veteranencafé in Happerij Tapperij De Expeditie, wat te vertellen over Deventer tijdens de oorlogsjaren. Iedere derde dinsdag van de maand organiseert de SVD een Veteranencafé in Happerij Tapperij De Expeditie. Nu leek het Niels van Bockel (voorzitter van de SVD) leuk en informatief om een educatieve lezing te laten plaatsvinden in het Veteranencafé. Een lezing voor alle veteranen, thuisfront én belangstellenden. ‘’Wij vinden het heel gaaf dat Henk bij ons wat wil komen vertellen over de donkere dagen uit de geschiedenis en wat zich dan vooral in Deventer afspeelde. Daarom willen wij ook iedereen (dus niet alleen veteranen) van harte uitnodigen hierbij aanwezig te zijn”.

Eindejaar evenement Elk jaar organiseert de SVD een eindejaar evenement zoals een kerstborrel of een samenhorigheidsdiner. Dit jaar organiseren zij, in samenwerking met restaurant Happerij Tapperij De Expeditie, een stamppottenbuffet voor veteranen en partners. ‘’Veteranen en hun partners kunnen zich hiervoor (tot en met donderdag 15 december 2022) opgeven via: voorzitter@stichtingveteranendeventer.nl. Aansluitend aan het buffet zal de lezing van Henk van Baalen plaatsvinden. Hierdoor hopen wij ook niet-veteranen en overige geïnteresseerden kennis te laten maken met het Veteranencafé in Happerij Tapperij De Expeditie, om zo te laten zien dat wij ook evenementen organiseren voor eenieder’’, aldus Niels van Bockel.

Aanvang stamppottenbuffet (voor veteranen en partners): 18.00 uur. Opgave stamppottenbuffet: voorzitter@stichtingveteranendeventer.nl (opgave tot en met 15 december 2022). Aanvang lezing Henk van Baalen: 20.00 uur (gratis entree maar let op: er is ruimte voor maximaal 75 personen). Meer informatie is te vinden op: www.stichtingveteranendeventer.nl.

Ook dit jaar hebben wij weer een ”Foute kerstruien of outfit verkiezing”! Trek je foute kersttrui of outfit aan. 
De meest foute outfits winnen een prijs! We hebben ook dit jaar weer diverse prijzen!

Klik op onderstaande foto voor een vergroting en tevens uitnodiging!

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *