De veteranen van de Stichting Veteranen Deventer (SVD) hebben een nieuwe locatie gevonden om Veteranencafés te kunnen organiseren. Nadat bekend werd gemaakt dat café de Heeren failliet werd verklaard, stonden de veteranen ‘op straat’. Maar door gelijk actie te zijn gaan ondernemen, kunnen zij met de nieuwe uitbater een nieuw ’thuis’ aanbieden aan de plusminus 600 veteranen die Deventer telt.

Happerij Tapperij de Expeditie

De veteranen van SVD hebben met diverse ondernemers contact gehad in Deventer en hebben bekeken welke faciliteiten de ondernemers zoal konden aanbieden. De veteranen waren gewend dat er zo nu en dan een lezing of presentatie werd georganiseerd in het Veteranencafé. Ook vonden de veteranen het zeer prettig dat er een terras aanwezig was. ”Omdat we eerst bij onze sponsors wilde inventariseren, hebben we eigenlijk ook gelijk bij de Expeditie aangeklopt. Zij hebben een grandioos gezellig restaurant en een prachtig gelegen terras aan de achterzijde. Wij hebben een erg hartelijk contact en gesprek gehad met Dylan (mede-eigenaar van Happerij Tapperij de Expeditie). We hadden direct een super goed gevoel voor deze locatie. De eigenaar gaf ons ook direct het gevoel thuis te zijn. Parkeren is dichtbij, evenals een gratis fietsenstalling. En zelfs nu in Corona-tijd kunnen er 30 mensen binnen en 40 mensen buiten plaats nemen,” aldus Niels van Bockel, secretaris SVD.

Verhuizing

De veteranen waren gewend om op elke derde dinsdagavond van de maand elkaar te treffen in café de Heeren. Maar nu hebben zij met de eigenaars afgesproken de bijeenkomst te verhuizen naar de zondagmiddag. ”We willen eerst 2 a 3 zondagen een proef doen om te kijken of dit ook in de smaak valt bij de veteranen. Veelal konden veteranen op de dinsdagavond niet omdat zij moesten werken. Op zondag zijn de meeste veteranen vrij en proberen we zo ook de ‘oudere veteraan’ te bereiken. We zullen het Veteranen cafe nu houden van 14.00 – 17.00 uur op elke derde zondag van de maand,” vertelt Ron Vloedgraven, voorzitter van SVD.

Volgende Veteranencafé de Expeditie

Het eerstvolgende Veteranencafé de Expeditie vindt plaats op zondag 18 oktober 2020 van 14.00 uur – 17.00 uur. LET OP! U dient zich op te geven voor dit Veteranencafé i.v.m. de Corona maatregelen!

In verband met het beperkt aantal plaatsen hebben Veteranen voorrang.
Geef u op via activiteiten@stichtingveteranendeventer.nl

Happerij Tapperij de Expeditie vindt u aan de Smedenstraat 9 te Deventer.Parkeren kan in de garage achter de Hema. De gratis en bewaakte fietsenstalling vindt u eveneens achter de Hema.
Kijk alvast voor meer informatie op: www.htdeexpeditie.nl

Eveline en Dylan (eigenaars Happerij Tapperij de Expeditie) Foto: De Stentor
Dagelijks bestuur bij Happerij Tapperij de Expeditie
Ron toost met eigenaar Dylan op nieuwe samenwerking!
Ingang en vooraanzicht Happerij Tapperij de Expeditie
Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *