Van een bezoeker:

 

En zo kwamen wij iets na 19.30 uur binnen. Geen Veteranencafé vanavond, nee een Thuisfrontavond. De poster van het Veteranen Instituut (VI) verwelkomde ons bij binnenkomst. Op de tafel voor de banner van het VI meer dan voldoende hebbedingetjes. Een drankje werd ons door het bestuur van de SVD aangeboden. Mooi!

Niels van Bockel, de secretaris van de SVD, opende de avond en heette iedereen welkom én uiteraard ook de twee afgevaardigden namens het ‘VI Thuisfront’.

Anita Mensing van het VI hield een mooi betoog over haar eigen ervaringen als thuisfrontdame. Er werd een korte video getoond waarin de moeder van Niels van Bockel heel herkenbaar voor de aanwezigen duidelijk maakt dat familie, die thuis achterbleef, hevige angsten hadden op momenten dat er iets gebeurde op het moment dat er op de plek van uitzending op het nieuws gesproken werd over een incident. Ik besefte op dat moment hoe mijn moeder toen ik was uitgezonden ook in angst had gezeten op die momenten.

De dames van het ‘VI thuisfront’ werden hartelijk bedankt voor hun verhaal. Er werd nog geruime tijd onderling gepraat met de veteranen, het thuisfront en met de dames van het ‘VI Thuisfront’.

Het was een mooie inspirerende avond die ook in het teken stond van Valentijnsdag. Iedereen ging die avond naar huiswaarts met een roos en een blikje met hartjes van de SVD.

Notabene, de SVD wil de anonieme schenker van prachtige rozen nogmaals bedanken. Ook www.bedankjes.nl bedankt voor de bijdrage aan de blikjes die iedereen namens de SVD kreeg. De SVD is blij dat ze de veteranen een warm hart toedragen.

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *