DEVENTER – De donkere dagen voor kerst komen er weer aan. Traditiegetrouw is er dan weer volop aandacht voor mensen die het, om welke reden dan ook, wat zwaarder hebben. Eén van die tradities is het inzamelen van langdurig houdbare levensmiddelen voor de klanten van de voedselbank.

In het weekend van 13 en 14 december 2019 stelde Albert Heijn in verschillende filialen ruimte beschikbaar voor vrijwilligers van de voedselbank om de opbrengst van hun inzameling te vergroten. Dit weekend hebben ook enkele vrijwilligers van de Stichting Veteranen Deventer (SVD) zich hiervoor ingezet. Dit vanuit de gedachte dat de veteranen middenin de samenleving staan en dat samenwerken met andere maatschappelijke organisaties loont. In totaal werden door de veteranen ruim 30 kratten gevuld bij de vestiging van Albert Heijn Flora te Colmschate.

Sabine Kipperman, activiteiten bestuurslid van de SVD: ’’Ik vond het fantastisch om te ervaren dat er zoveel mensen zijn die de medemens een warm hart toedragen!’’ De SVD voorzitter, Ron Vloedgraven geeft aan dat deze inzet voor mensen met een kleinere beurs geheel past in het spoor van onze missie, namelijk om iets wezenlijks te kunnen betekenen voor maatschappelijk Deventer.

Tekst gaat verder onder de foto.

‘’Wij zijn ook al een aantal maanden bezig met de voorbereiding van een project om kinderen een dagje uit te bieden naar het Nationaal Militair Museum in Soest. Kinderen die anders, vanwege de financiële situatie thuis, geen dagje uit kunnen beleven. Dit proces tot realisatie en uitvoering pakken wij uiterst zorgvuldig aan. Enerzijds omdat het een potentiële kwetsbare doelgroep betreft, anderzijds omdat er helaas nog steeds teveel taboe en schaamte heerst op het gebied van financiële uitdagingen. Gezinnen en met name kinderen die het verdienen, kunnen rekenen op ons. Zichtbaar samenwerken met bekende en vertrouwde organisaties helpt hierbij in onze plannen. De stichting is wat ons betreft veel meer dan alleen een Veteranencafé. Het geeft ons een blij en trots gevoel dat wij daar nu handen en voeten aan kunnen geven, ’aldus de voorzitter.

Ken jij of ben jij (een) kind(eren) die het om financiële redenen heeft/hebben verdiend (en het leuk zouden vinden) om een gratis verzorgde dag naar het Nationaal Militair Museum te gaan? Of wil je meer informatie? Stuur dan gerust een mailtje naar: info@stichtingveteranendeventer.nl.

Wellicht ten overvloede maar zeker niet onbelangrijk om te weten, is dat wij uiterst zorgvuldig omgaan met verstrekte informatie.

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *