DEVENTER– Op 16 mei 2021 was het zover. Het eerste Veteranencafé na de sluiting van de horeca is een feit. Tevens was het het eerste Veteranencafé op de nieuwe locatie in Happerij Tapperij de Expeditie aan de Smedenstraat 9 te Deventer.

Er werd weer heel lang naar toe geleefd door alle veteranen en thuisfront uit Deventer. De opening en het samenzijn in het nieuwe Veteranencafé. En op 16 mei 2021 mochten we eindelijk weer even samenzijn na een lange tijd te hebben moeten wachten.
Door de corona maatregelen konden we geen Veteranencafé organiseren. En sinds september 2020 hebben we dan ook geen evenementen kunnen organiseren.

Bestuurswisseling

Daar kwam ook nog eens brij dat er inmiddels wel een bestuurswisseling had plaatsgevonden achter de schermen, maar helaas konden we dit niet eerder met onze achterban delen. Maar op zondag 16 mei kon dat dus eindelijk wel.
Ron Vloedgraven had al aangegeven te willen stoppen als voorzitter. Niels (secretaris) had aangegeven het stokje wel over te willen nemen van Ron. En na unaniem besluit van de overige bestuursleden, mocht Niels op 16 mei dan officieel aantreden als de nieuwe voorzitter van SVD. Daarmee kwam ook de rol van secretaris weer open te liggen. En al vrij snel hebben we Marco Bolt (vrijwilliger van SVD) gevonden die deze taak graag op zich wilde nemen. Dus ook is Marco officieel per 16 mei geïnstalleerd als secretaris.

Nieuwe vrienden van SVD

Ook heeft SVD weer een aantal nieuwe vrienden erbij. Deze vrienden geven d.m.v. een donatie, hetzij financieel of in natura, een bijzondere bijdrage aan SVD. Door deze vrienden is het mogelijk mooie Veteranencafés te organiseren of dagjes uit naar bv. een museum.
Espiralcoaching.site van Wouter Kleinbussink is zo’n nieuwe vriend van SVD. Met zijn eigen coaching bedrijfje probeert hij mensen te coachen en te ondersteunen in het leven. Als het even wat moeilijker gaat of je hebt even dat steuntje in de rug nodig, kun je bij Wout terecht.
Maar ook Happerij Tapperij de Expeditie is benoemd tot ”Bronzen Kruis Vriend” van SVD. Door het beschikbaar en openstellen van hun restaurant/café, kunnen wij mooi op elke derde zondag van de maand een Veteranencafé organiseren.

Het was een gezellige middag en we hebben goede moed dat ook in de maand juni er weer een Veteranencafé plaats gaat vinden bij Happerij Tapperij de Expeditie. Schrijf alvast zondag 20 juni 2021 in de agenda. Het Veteranencafé zal gehouden worden tussen 14.00 – 17.00 uur. Er is daarna mogelijkheid om te eten. Reserveer dan wel even via de website van de Expeditie.

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *